HTML

Giordano Bruno

"Amíg élek, remélek!" - mondta Giordano Bruno, majd felcsaptak a lángok. Mindennapos visszásságok, közéleti hóka-mókák, no meg politika. De csakis a jobbítás szándékával. Mert valakinek meg kell váltania...

Friss topikok

Linkblog

Családi fényképalbum – 1. rész – Oszkó Péter*

2009.05.19. 11:27 giordanobruno

- giordanobruno szerzeménye -

 
Új blogunk első sorozatával olyan fotóművészeti gyöngyszemekre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek joggal pályázhatnának az Év Legjobb Amatőr Fotója címre. Általában olyan híres emberekre (nem sztárokra!) irányítjuk a fejgépet, akik jelenlegi vagy közelmúltbeli tevékenységükkel vagy a róluk készült sajátos művészeti alkotással kiérdemelték eme megtiszteltetést.
 
Sorozatunk első részének főszereplője a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, Oszkó Péter. Életútját nem részleteznénk. Akit érdekel, olvassa el a Pénzügyminisztérium honlapján, a Minisztérium menü Miniszter almenűjében (http://www2.pm.gov.hu).
 
Nem szeretnénk túlzott mélységében elemezni a képet, bár mindenképpen említést érdemel az, hogy főszereplőnk hajdizájnere valószínűleg szabadságra távozhatott a tabló készítését megelőzően, melynek eredményeként értékelhetjük a bemutatott művet.
Ugyanakkor érdemesnek találjuk megemlíteni, hogy bár a kép 1997-ben készült, már akkor egyfajta retró életérzés fedezhető fel a képen, mely sikeresen reprodukálja az „Utánam srácok” című pán-európai sikerfilm hangulatát. Boldogságunknak adunk hangot, amikor megállapíthatjuk, hogy a ’70-es évekbeli magyar filmgyártás klasszikusai még a ’90-es években is nagy népszerűségnek örvendtek.
 
Fogyasszák egészséggel!
 
* Az mellékletként látható mű, nem a Pradoban, sőt nem is a Nemzeti Galériában, hanem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, Egyetem tér 1-3. cím alatti épületének 2. emeleti lépcsőfordulójában található, a köz megelégedésére. Hurrá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fénykép peter pénzügyminiszter oszkó giordanobruno

A bejegyzés trackback címe:

https://giordanobruno.blog.hu/api/trackback/id/tr311131240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása