HTML

Giordano Bruno

"Amíg élek, remélek!" - mondta Giordano Bruno, majd felcsaptak a lángok. Mindennapos visszásságok, közéleti hóka-mókák, no meg politika. De csakis a jobbítás szándékával. Mert valakinek meg kell váltania...

Friss topikok

Linkblog

Az ügynök fia meg a Turul – magyar képmese

2009.06.15. 23:00 giordanobruno

- írta és szerkesztette, de nem fényképezte: giordanobruno -

 
Megint szép napra ébredtünk. Az ügynök fia, aki visszatért a pártba majd a polgármesteri székbe is, mindazok után, hogy kiderült, hogy famíliája jobban támogatta a Kádár-rendszert, mint a főváros kerületeinek párttitkárai összesen, azt gondolta, hogy nagyot mond. Persze, hogy visszatért a politika világába: az azért mégsem járja, hogy az egyetemi padból politikusnak szegődtünk, így tisztességes munkahelyet életünkben nem láttunk, és most el kellene menni „dógozni”! Szóval az büdi, úgyhogy inkább nyaralunk egy kicsit otthon, majd visszajövünk, mintha misem történt volna. (NB.: Azért is van az, hogy furcsán érezzük magunkat, amikor a Fidesz foglalkoztatáspolitikáról beszél, mert az nagyon hasonlatos arra, amikor a Mátyás templomban hallgathatjuk a papot a családról prédikálni. Mert ugye neki olyan sohasem volt. Hát a Fidesznek sem…).

 

 

Most az ügynök fia azért elrúgta a pöttyöst. Eddig azt hallgattuk Viktortól és padtársaitól, hogy az elnyomó Kádár-rendszer, ahol a jogalkotói, a végrehajtói és a bírói hatalmat egy kézben tartották (lásd: „a párt”), visszaélve a hatalomkoncentrációval diktatúrát gyakoroltak „a nép felett” (köztük 800.000 párttagon). Most bezzeg jogállamban élünk. Olyanban, amelyben az ügynök fia megmondhatja, hogy betartjuk-e a jogszabályokat, illetve eleget teszünk-e a bírósági ítéleteknek, vagy sem. Hiába: győzött a demokrácia! Csak akkor nem értem, hogy minek volt ez az egész rendszerváltás cécó. Azt meg pláne nem értem, hogy minek emlékezgetünk most orrba-szájba a húsz évvel ezelőtt történtekre.

 Azt is találta mondani az ügynök fia, hogy amíg ő polgármester lesz, addig a Turul marad. Akkor pedig változás lesz, mert az ítélet az bizony jogerős. Na most akkor vagy a Turul megy a Szoborparkba, vagy az ügynök fia.
 
Egy másik lehetőség az, hogyha a narancsosok hatalomra kerülnek, akkor mindenki maga mondhatja meg, hogy melyik törvényt tartja be, és melyiket nem. Csak nehogy valakinek eszébe jusson visszaállamosítani az elprivatizált javakat, mert akkor mégiscsak el kellene majd menni dolgozni, azt meg már az előbb is megtudtuk, hogy büdi. Úgyhogy jól meg kellene gondolni annak a jogállamiságnak a dolgát.
 
Szerintem az ügynök fia biztosan tudja, hogy mit jelent az, hogy történelmietlen. Mert olyan magyar nemzeti hősünk nem volt, hogy: „Zoltán, az igazságos”. De még csak mesehősünk sem volt „Ludas Zoli”. Akkor pedig jó lenne, ha az ügynök fia, letenne abbéli szándékáról, hogy narancsságra gyűléseken játssza az igazságost. Mert nem áll neki jól, mégpedig nagyon nem. Matematikailag talán így tudnám kifejezni:

 

Szólj hozzá!

Címkék: pöttyös pokorni ludas ügynök jogállam turul fia

A bejegyzés trackback címe:

https://giordanobruno.blog.hu/api/trackback/id/tr541187728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása