HTML

Giordano Bruno

"Amíg élek, remélek!" - mondta Giordano Bruno, majd felcsaptak a lángok. Mindennapos visszásságok, közéleti hóka-mókák, no meg politika. De csakis a jobbítás szándékával. Mert valakinek meg kell váltania...

Friss topikok

Linkblog

Plakátháború sorozat – 2. rész - Mit ünnepelhet az MDF március 15-én?

2009.06.05. 22:13 giordanobruno

- giordanobruno billentyűzetéből -

Hát nem tudom igazán. Georg von Habsburg a Magyar Demokrata Törpefórum 2. számú befutója. Tudom, hogy politikailag teljesen naiv vagyok, de azt azért soha nem gondoltam volna, hogy Bokros Lajos és Georg valaha egy listán fognak szerepelni. Azt ugyan nem tudom, hogy Bokros vagy Habsburg miatt-e, de ez igazából mindegy.
 
Aztán az MDF rátett még két lapáttal. Először csinált Georgból rádióreklámot. Na azt nagyon nem kellet volna. Igen vájt fülűnek kell ahhoz lenni, hogy megértsük mit mond. No nem azért mert rossz lenne a vétel, hanem azért mert Georg nem magyar anyanyelvű. Még ez sem lenne baj, de akkor nem lehetne, hogy legyen inkább az osztrák MDF képviselőjelöltje? Vagy oda már nem engedik haza? Vagy ha igen, akkor nem adnak neki állampolgárságot?
 
Ezután pedig valamelyik nagyon tehetséges PR megbízott – aki valószínűleg többször futhatott neki a történelem érettséginek, de így sem sikerült annyira jól - kitalálta az „új kiegyezést”. Ez teljesen hasonlít arra a marhaságra, amit a szociknak sikerült elkövetni (lásd másik bejegyzésem: Plakátháború sorozat – 1. rész). Ők is hoztak egy kifejezést a „történelemből”. Pontosabban felütötték a hetedikes töri könyvet és ez jött szembe.

Az MDF tényleg kiegyezést akar? Van fogalma a szöveg „elkövetőjének” hogy sikerült kotyvasztania? Kinek kivel kellene kiegyeznie? Nekünk az osztrákokkal? Megint lesz királyunk és oktrojált alkotmányunk? Magyarország nem lesz szuverén állam? Milyen marhaság ez? Ahogy Hofi mondta volna: „Már megint költözünk?”
 
A kedvenc plakátom a Bokros Habsburg nevével ellátott, „hallgass az eszedre!” feliratú falragasz. Először is nem tudtam eldönteni, hogy a jelölt vezeték vagy keresztneve a Habsburg. Ha tegyük fel nem magyar, akkor ugye a keresztneve van elől, és így a Bokros nevet kapta a keresztségben. Megnéztem az utónévlexikonban, de ilyen név nincs, se férfi, se női. Ha magyar, akkor a Habsburg a keresztneve, ami megint csak nem lehet. Akkor most mi van?
 
Azért azt biztosan megkérdezném egyszer Dávid Ibolyától, hogy ha tényleg úgy gondolják, hogy Magyarországot az Európai Parlamentben egy a magyar nyelvet igazából nem bíró, osztrák császári családból származó „híresembernek” (=sztár) kellene képviselnie, akkor az MDF, mint a magyar konzervativizmus büszke zászlóvivője, mit ünnepel meg minden év március 15-én?
 
Meg kell vallanom: örülök, hogy a Törökország még nem tagja az Európai Uniónak-nak, mert akkor biztosan Szulejmán lenne az antalli párt listavezetője. Tényleg ennyire bonyolult lenne egy normális jelöltet találni és kiírni egy plakátra, hogy „szavazz rá!”?

1 komment

Címkék: mdf habsburg plakát kiegyezés bokros szulejmán

A bejegyzés trackback címe:

https://giordanobruno.blog.hu/api/trackback/id/tr41166384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartoki 2009.11.23. 11:23:00

Szegény Habsburg Györgyöt ha látom, mindig a Music TV-s Beavis jut az eszembe:
www.mediabistro.com/agencyspy/original/beavis.jpg
süti beállítások módosítása