HTML

Giordano Bruno

"Amíg élek, remélek!" - mondta Giordano Bruno, majd felcsaptak a lángok. Mindennapos visszásságok, közéleti hóka-mókák, no meg politika. De csakis a jobbítás szándékával. Mert valakinek meg kell váltania...

Friss topikok

Linkblog

Plakátháború sorozat – 3. rész – Nyilas Barbie

2009.06.05. 22:51 giordanobruno

- giordanobruno írta megint -

Nem szeretem sem a negatív kampányt, sem a cinizmust. És ma kivételt kellett tennem. Nem kellett volna, ha nem néztem volna Balónénak televíziós megnyilvánulásait az elmúlt napokban. Megromlottam, így ma cinikus lettem. Mert amit most mutatok meg, az tetszett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balóné igen sok médiafelületet kapott. És valószínűleg pénzt is, mert Budapest főváros tele van a Jobbik plakátjaival és ragaszaival, ami nem olcsó mulatság. Valahonnan van lóvé. Biztos az is magyar. Hiába: valami tuti lelőhelyről előkerültek I. István aranypénzei, és most jó áron be lehetett váltani.

 

A Plakátháború sorozat írása közben döbbentem rá valamire: mindegyik párt üzenete ellentmondásos. Nincs tiszta, egyértelmű mondanivaló. Az MDF az „új kiegyezés”-ével, az MSZP a „Mit kell most tennünk?”-kel, és a Jobbik a „Magyarország a magyaroké!” szlogennel.

 

Akkor vegyük szemügyre ez utóbbit. Ez mit jelent?

 

Jelentheti azt, hogy mindenki húzzon el, aki nem magyar. Ki magyar? A nem magyar vezetéknevű Balóné magyar vagy netán morva? A Vona és Balczó nevek ősi magyar pogány nevek? Nem láttam őket sem a Gesta Hungarorumban sem István törvényeiben. De ígérem, hogy nagyon keresni fogom. Márpedig ha nagyon akarjuk keresni, akkor meg fogjuk találni.

 

Jelentheti azt is, hogy ne húzzon el mindenki, aki nem magyar, csak fogja be a pofáját. Na ez talán már közelebb lehet a valós szándékhoz. Akkor viszont nem is kell történelmileg kutatgatnunk, hogy ki számít a hét vezér egyenes ági leszármazottjának, elég ha jóban vagyunk Balónéval és máris lehetünk magyarok.

 

Kedves Balóné! Akkor én már most szeretnék nyalni Önnek, mert magyar szeretnék maradni!

Szólj hozzá!

Címkék: barbie jobbik morvai nyilas balóné

A bejegyzés trackback címe:

https://giordanobruno.blog.hu/api/trackback/id/tr421166458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása