HTML

Giordano Bruno

"Amíg élek, remélek!" - mondta Giordano Bruno, majd felcsaptak a lángok. Mindennapos visszásságok, közéleti hóka-mókák, no meg politika. De csakis a jobbítás szándékával. Mert valakinek meg kell váltania...

Friss topikok

Linkblog

Baka? Senki többet, harmadszor!

2009.06.22. 21:33 giordanobruno

- írta és szerkesztette, de nem fényképezte már megint: giordanobruno -

Újra a demokrácia hajnalára ébredtünk. Ma bebizonyosult (már megint), hogy az egypártrendszer demokráciája a rendszerváltás után húsz évvel is implementálható. Most ezt a főbíró választással sikerült megtenni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mondhatnánk úgy is, csakhogy mindenki számára közérthető legyen: Baka András, nem más, mint az MSZMP, Havasiné Orbán Mária pedig a Hazafias Népfront. Ha még mindig nem lenne esetleg világos: csak addig szavaztattuk Baka Andrást főbírának, hogy csak megszavazta az a "fránya majdnem nép". Azért közben bedobtunk a nem igazán valós alternatív jelöltet is. Megforgattuk néhányszor közszereplőként, majd amikor más tényleg szó lehetett arról, hogy esetleg Lomniczi utóda legyen, akkor gyorsan visszaállítottuk a rendet: mégis inkább legyen a Párt. Nem kívánom, hogy bármelyikükről kiderüljön, hogy még ügynök is volt, mert akkor kezdhetjük az egészet elölről. (...És akkor inkább találkozzunk vasárnap a Nagycirkuszban...).
 
A tortán a hab, hogy Sas et. örömmel konstatálta, hogy Baka ilyen jól teljesített, és megjegyezte, hogy biztos jót tesz az országnak, hogy végre van főbíró. Majd jön a narancsos párt, és asszongya:"Gratulálunk Baka Andrásnak, örülünk, hogy megválasztották". No de elvtársak! Az MSZMP-ben legalább konzekvensen megválasztottuk azt a majdnem egy jelöltet, ha szavazni kellett! Nem szívattuk azzal, hogy minden hétfőn a Kossuth téren kezdjen!
 
Így lehet akár jövőre megint Gyurcsány-kormány: addig kell csupán szavaztatni a plebset Ferire, amíg vagy mindenki emigrál, vagy megint miniszterelnök lesz. És utána tarthatunk sajtótájékoztatót és közölhetjük: győzött a demokrácia, és ez jó tesz a közhangulatnak valamint az országnak. Innen már csak egy lépés, hogy a Jobbik legyen az MSZMP.
 
Az eheti másik példa is itt van a demokrácia hajnalára: Pécs vs. időközi választás. Ott inkább emigráltak a népek. Addig szavaztatták a balesetet szenvedett polgármester-képviselő helyére a Fideszt, hogy mindenki otthonmaradt. Persze: megint az időjárás miatt. Ha esik, akkor azért, ha süt, akkor meg azért. Vagy csak nem kellett a narancs, mert van már békési dinnye.
 
*az idézetekért és a fényképért köszönet az Index.hu-nak. Cupp! Pénzt nem keresek vele, úgyhogy remélem, hogy ingyér vót.

1 komment · 2 trackback

Címkék: választás pécs sólyom időközi baka havasiné főbíró

A bejegyzés trackback címe:

https://giordanobruno.blog.hu/api/trackback/id/tr901201957

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.06.23. 09:28:32

Baka- Orbán- DávidVajon, milyen titkos képességekre, vagy tudásra tett szert Baka András az utóbbi egy évben, amivel ez idáig nem rendelkezett? Milyen tanfolyam segítségével válik valaki egy év alatt, -többször is megerősítetten- alkalmatlan főbíró jelölt…

Trackback: Mindenes 2009.06.23. 09:08:52

Chuck Norris döntött: Baka a főbíróMint arról korábban beszámoltunk, Baka András megválasztásának egyetlen ellenzője Chuck Norris volt. Természetesen ez bőségesen elegendő volt ahhoz, hogy a főbírójelölt rendre elbukjon a parlamentben. A kiszivárgott híre…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gervay 2009.08.13. 15:06:47

köztudott, hogy anno amikor külföldön volt az új magyar főbíró, köztiszteletreméltó bíró, akkor agyik bíró társa megkérdezett egy általa ismert magyar jogászt, hogy Baka úr MO-n emberjogi ügyekkel foglalkozott-e?

Mert ez nem csúcsosodik ki külhonbeli tevékenysége során...

s persze a választ tudjuk: NEM.
mert Nálunk mindenki ért mindenhez, pláne ha pozícióba kell helyezni az illetőt! Rögtön szakértővé válik...

Még a feje sem áll jól.
Én nem hiszek benne.
süti beállítások módosítása